Sv. Luka;
 br. 11.
20. 12. 2017.
veličina: 4.371 KB
 
Sv. Luka;
 br. 10.
20. 12. 2016.
veličina:
3.037 KB
 
Sveti Luka;
br. 9
7. 7. 2016.
veličina:
3.530 KB
 
 
Sveti Luka;
br. 8
20. 12. 2015.
veličina: 3.374 KB
 
 
Sveti Luka;
br. 7
05. 04. 2015.
veličina:
3.402 KB
 
 
Sveti Luka;
br. 6.
20. 12. 2014.
veličina:
3.293  KB
 
 
 
Sveti Luka;
br. 5.

Trojstvo
3.012  KB
 
 
Sveti Luka;
br. 4.
Božić
2.605  KB
 
 
Sveti Luka;
br. 3.
Presveto Trojstvo
3.700  KB
 
 
Sveti Luka;
br. 2.
Od Božića u prodaji
2.010  KB

 

Sv. Luka; br. 1.
05. 06. 2012.
vl: 1.385  KB

 

 

Aktivnosti 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. 2010 2011. 2012 2013. 2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
         
Kalinovac:    11. 2.  2018.
                 Obilježen blagdan Gospe Lurdske i Blaženog Alojzija Stepinca
Click to enlarge  

Jutarnjem i podnevnim euharistijskim slavljem obilježen je blagdan Gospe Lurdske. Blagdanske svečanosti predvodio je župnik Gorupić, a uveličao ih liturgijskim pjesmama crkveni zbor odraslih pod vodstvom Marine Balala. Na početku sv. mise održana je oko crkve procesija sa kipom Gospe Lurdske i upaljenim svijećama koje je prije svete mise prodavao župni Caritas. Kip Gospe Lurdske nosile su Renata Puhač, Karmen Miklić, Lucija Miklić i Klara Benšić. Dan prije obilježen je  i blagdan blaženog Alojzija Stepinca, čije su moći pohranjene u misnom stolu naše župne crkve.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge      
                                                                                                                                              povratak kronika događaja
Kalinovac:    10. 2.  2018.
                        Održana misa zahvalnica zlatnog jubileja braka
                                  Ignaca Rabađije i Marije rođ. Zvonar
Click to enlarge  

U subotu 10. veljače održana je sveta misa zahvalnica za 50. godina braka Ignaca Rabađije i Marije rođ. Zvonar. U užem krugu rodbine i prijatelja u župnoj crkvi svetu misu zahvalnicu predvodio je naš župnik Gorupić. Na kraju svečanosti, župnik je slavljenicima poklonio mali poklon u znak siječnja na ovu svečanost.

Ovom prigodom i uredništvo web stranice želi slavljenicima sve najbolje u braku i daljnjem životu.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge    
                                                                                                                                              povratak kronika događaja
Kalinovac:    2. 2.  2018.
                              Sprvim snijegom ove zime obilježen blagdan Svijećnice
Click to enlarge  

Župa je proslavila u petak 2. veljače Svijećnicu, spomen Isusova prikazanja u Hramu. U prigodi tog dana volonteri župnog Caritasa ponudili su na ulaznim vratima crkve svijeće koje je na početku obadvije euharistije, upaljene u rukama vjernika blagoslovio predvoditelj misnog slavlja župnik preč. Gorupić. Misna slavlja uveličavao je veliki župni zbor u pratnji č. s. Karmen Hajdinjak. Prihod od prodaje svijeća upotrijebit će se za humanitarne akcije župnog Caritasa. Na ovogodišnji blagdan Svijećnicu pao je prvi snijeg ove zime i započeli prvi zimski hladni dani.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge      
                                                                                                                                              povratak kronika događaja
Kalinovac:    26. 1.  2018.
                 Izvješće sa godišnje skupštine Društva sv. Luke Kalinovac
Click to enlarge  

26.01.2018. održana je godišnja skupština Društva sv. Luke. Na samom početku sve prisutne pozdravila je predsjednica udruge Ljubica Račan.

- Izvješće o radu udruge pročitala je tajnica Jasna Marić te je isti jednoglasno i prihvaćen.

-na blagdan Majke Božje Lurdske za dan bolesnika posjetili smo 10-ak bolesnih župljana, te smo u toku godine posjetili naše župljane koji se nalaze u staračkim domovina tj. udomiteljstvima u Đurđevcu, Ferdinandovcu, Glogovcu, Starigradu, Koprivnici i Kalinovcu.

-skupljali smo hranu i živežne namirnice za sjemenište i pučku kuhinju u Vž,

-sudjelujemo na sastancima u Varaždinu-susret voditelja i djelatnika Caritasa,
-sudjelujemo u svim aktivnostima koje organizira Biskupski Caritas,
-03.09. obilježeno je župno klanjanje,a tom prigodom služena je Sv. misa za sve starije i nemoćne župljane, gdje su stari i bolesni imali ispovijed i bolesničko pomazanje, a poslije mise održan je na župnom dvoru domjenak za sve prisutne. Partner u tom projektu bila nam je Udruga žena Kalnovčice,koje su donijele svoj uradak kompot i podijelile za desert i ovom prigodom im se na tome zahvaljujem,
-za Uskrs i Božić posjetili smo 30-ak samačkih domaćinstava, a u tome pridružila su nam se djeca Dječjeg vrtića Bubamara koja su sa svojim tetama izradila prigodne čestitke i ukrase, a ujedno bila i partner u projektu,
-na Cvjetnicu i treću nedjelju Došašća posjetili smo one najsiromašnije u župi noseći im paket za namirnicama i kućnim potrepštinama,
- dječji zbor nastupio je na festivalu Zlatna harfa u 5. mjesecu u župi Margečan,
- 03.12. povodom Sv. Nikole održana je tradicionalna priredba za svu djecu od navršene 1 do 14 godina s područja naše općine, a partner u tom projektu bila nam je Kulturna udruga Tomislav Franjić koja je sa svojom malom dramskom skupinom izvela prigodni kulturni program,
- Zbor mladih i zbor odraslih nastupao je na novogodišnjem koncertu Kulturne udruge Tomislav Franjić, pjevao kod prikaza živih jaslica i paljenja adventske svijeće, te održao božićni koncert na Sveta tri kralja u župnoj crkvi.
- Financijski izvještaj pročitala je Slavica Dautanec koji je jednoglasno prihvaćen.
U 2017. godini prihodi od Općine bili su 6000,00 kn. Od toga je 3000,00 kn utrošeno za projekt Dječji festival „Zlatna harfa“ održan u župi Margečan, 2000,00 kn za projekt Tradicionalna priredba povodom sv. Nikole, te 1000,00 kn za projekt Posjeta bolesnika, starijih i nemoćnih u našoj župi.
- Plan rada za 2018. godinu pročitala je predsjednica udruge Ljubica Račan te je isti jednoglasno i prihvaćen.
- U 2018. godini planiramo napraviti 2 projekta a to su:
1. Aktivna zajednica mladih i starih u našoj župi,
Provedbom predloženog projekta nastojimo uključiti djecu i mlade u tradicijske vrijednosti društva, uključiti mlade da aktivno brinu o starima, uključiti osobe stare životne dobi u zajednicu i događanja, njegovati tradicijsku glazbu izvedbom skladbi na tradicijskim instrumentima. Prihvaćanjem starih u zajednicu neće se osjećati zaboravljeno već prihvaćeno, djeca će spoznati vrijednost starih običaja pa se mogu uključiti u neku od župnih aktivnosti pjevača/svirača (ako znaju svirati neki instrument), ministranata ili čitača. Međusobno upoznavanje i druženje, pjevanje i sviranje, izrada igrokaza i predstava kojima se nastoji na tradicionalan način prikazati neki događaj iz prošlosti npr. prikaz tradicionalnog darivanja Sv. Nikole. Društvo Svetog Luke svake godine ima akciju pečenja kolača u koju se mogu uključiti svi župljani. Prikupljenim novcem kupujemo mali znak pažnje našim starim, bolesnim i nemoćnim župljanima. Projektom nastojimo potaknuti druženje sa starima u smislu posjete i pravljenja društva.
2. Pjesmom do zajedništva
Festival Dobrog pastira je hrvatski glazbeni festival duhovne glazbe. Na festivalu se predstavljaju zborovi mladih iz Varaždinske biskupije s jednom (autorskom) pjesmom koja slavi Božje očinstvo,
Zlatna harfa jest festival u organizaciji Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije. Festival je to duhovne glazbe, duhovne šansone na kojem sudjeluje mnoštvo malih crkvenih pjevača, članova župnih dječjih zborova. Festival se već tradicionalno održava u župama Varaždinske biskupije i to uglavnom krajem mjeseca travnja, neposredno nakon Uskrsa.
Nosač zvuka koji bi snimali župni zbor i zbor mladih župe sv. Luke Kalinovac obuhvatio bi tradicionalne božićne napjeve podravskog kraja, ali i cijele Hrvatske. Predviđeno je kronološki popratiti razvoj božićnih pjesama od 17. stoljeća pa sve do danas.
Koncert povodom blagdana Gospe Snježne predstavlja priliku za boljim upoznavanjem zborova i župljana iz okolnih župa. U goste bi pozvali župni zbor iz župe Ferdinandovac. Blagdan Sv. Cecilije obilježili bi svi zborovi uz zajedničko druženje. Božićni koncert zborova župe sv. Luke bio bi održan na Tri kralja (06.01.2019.). Koncert bi ujedno bio i prilika za promociju novo snimljenog nosača zvuka te bi se na njemu župljani i drugi gosti imali prilike upoznati s pjesmama koje su snimljene.
Za zbor odraslih planiramo šivati košulje koje bi nam služile prilikom nastupa zbora.
Nakon točke razno predsjednica udruge Ljubica Račan zahvalila se još jednom svim prisutnim članovima i gostima na skupštini te dala riječ zamjeniku načelnika Danijelu Moslavcu koji je pozdravio sve prisutne te pohvalio rad udruge i obećao suradnju sa općinom te pomoć u daljnjem radu udruge.
Skupština je završila u dobrom ozračju sa malim domjenkom kojega su pripremili vrijedni članovi udruge, pa im se od srca zahvaljujem na učinjenome.
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge  
           Iz dopisa: Ljubice Račan
                                                                                                                                              povratak kronika događaja
Kalinovac:    14. 1.  2018.
                                                  Blagoslov župne kuće
Click to enlarge  

Nakon podnevne svete mise u nedjelju 14. siječnja održana je u župnoj kući svečanost blagoslova kuće, imovine i ljudi koji u njoj borave i rade, te sastanak Župnog vijeća. Blagoslov je zazvao po Bogu, izvoru i počelu svakog blagoslova naš župnik preč. Mladen Gorupić. Ove godine na blagoslovu župne kuće prisustvovali su dožupan KKŽ Darko Sobota,  načelnik Općine Kalinovca i župni vijećnik Danijel Zvonar, župni vijećnici, voditelji župnih društava, suradnici i ministranti. Poslije blagoslova, svečanost se nastavila zajedničkim domjenkom, a zatim izvještajnim sastankom župnog vijeća.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge  
                                                                                                                                           povratak kronika događaja
Kalinovac:   12.  2017.
                            Posjeta starijima i potrebitima
Click to enlarge  

Volonteri Caritasa koji djeluju u sklopu Društva svetog Luke posjetili su u vrijeme adventa oko 15 obitelji na području općine Kalinovac.  Onima kojima je to najpotrebnije osigurali smo poklon pakete sa namirnicama i kućnim potrepštinama, a svim ostalima kao mali znak pažnje nosili smo voće, čaj, sok, bombone, kompot kojega su uradile članice udruge žena „Kalnovčice“ i Božićni ukras te čestitku koju su izradila djeca dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac sa svojim tetama. Svima kojima smo došli zaželjeli smo sretan Božić i božićne  blagdane, te mnogo zdravlja i duhovne snage.  Ovim putem zahvaljujem se svim volonterima Caritasa koji su našli slobodnog vremena i obišli naše stare i bolesne župljane. Također se zahvaljujem Udruzi žena „Kalnovčice“ i Dječjem vrtiću „Bubamara“ Kalinovac na uspješnoj suradnji.

iz dopisa Ljubice Račan
                                                                                                                                            povratak kronika događaja
Kalinovac:
                                              BLAGOSLOV OBITELJI:
Click to enlarge   Click to enlarge  
       
Click to enlarge   Click to enlarge  

Blagoslov o Božiću primilo je 392 obitelji, nije primilo 44 obitelji, a praznih kuća u župi je 111.

U Kolodvorskoj ulici primilo je blagoslov 106 obitelji, a nije primilo njih 9; Na Cigleni primilo je svih 16 obitelji; U G. Karlovčana primilo je 38, a nije 5; U S. Radića primilo je 26, a nije 1; U Dravskoj je primilo 88 obitelji, a nije 11; U Kutu je primilo 15, a nije 1; U Batinskoj je primilo 4, a nije 2; U M. Kaića je primilo 36, a nije 2; Na Peskima je primilo 14, a nije 6; Na H. Gredi je primilo 15, a nije 3; Na H. Vodi je primilo 8, a nije 2; Na Batinskama je primilo 13, a nije 2; Na Molvicama je primilo 13, a nije 1;

U ime zvonarice, ministranata i u svoje ime zahvaljujem na lijepom prijemu, hrani, piću i primjerenom daru. Svaki Vaš dar od srca, Bogu je najdraži dar! Dar na blagoslovu obitelji bio je 46.000,00kn; Taj dar ide u župnu blagajnu za potrebe župe;

ULICA BLAGOSLOV PRAZNE
PRIMILO NIJE PRIMILO KUĆE
2014 2017   2014 2017   2014 2017
Kolodvorska 115 106 5 9 21 28
Ciglana 15 16 - - 4 2
Grgura Karlovčana 41 38 10 5 5 16
Stjepana Radića 24 26 - 1 6 6
Dravska 92 88 11 11 16 23
Kut 15 15 1 1 3 4
Batinska 3 4 3 2 1 1
Mate Kaića 27 36 4 2 7 12
Matije Gupca 18 14 3 6 6 8
Hrastova Greda 18 15 2 3 3 5
Hladna Voda 8 8 2 2 - -
Batinske 30 13 4 2 3 3
Molvcice 13 13 2 1 2 3
UKUPNO 419 392 47 44 77 111
                                                                                                                                            povratak kronika događaja
Kalinovac:  6. 1.  2018.
                            Bogojavljenje i božićno novogodišnji koncert
Click to enlarge  

U subotu 6. siječnja u božićnom ozračju Kalinovačka župa obilježila je blagdan Bogojavljenja (Sveta tri kralja). Na jutarnjoj svečanosti predvoditelj misnog slavlja župnik preč. Mladen blagoslovio je vodu za potrebe župe i s njome blagoslovio vjernike na misi. Na kraju misnog slavlja vjernici su mogli odnijeti blagoslovljenu vodu kućama. Posebno svečano bilo je podnevno koncelebrirano misno slavlje koje je predvodio vlč. dr Dario Paviša u suslavlju vlč. dr Yena i našeg župnika. Na kraju misnog slavlja naši župni zborovi održali su božićno novogodišnji koncert. Skladbe posvećene najradosnijem dobu godine izvela su dva naša župna zbora, mješoviti zbor odraslih i župni zbor mladih pod mentorstvom i vodstvom Marine Balala. U izvedbi duhovnih skladbi uživali su vjernici podnevne svete mise i svećenici euharistije, domaći sin svećenik Dario Paviša i njegov prijatelj tajnik nuncijature Svete Stolice u Sri Lanki, vlč. Jan Maria iz Malezije. Uz božićni repertuar pjesmi, članovi dramske skupine Kulturne udruge Tomislav Franjić prikazali su kratke scenske prikaze božićnih običaja.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
                                                                                                                                            povratak kronika događaja
Kalinovac:  5. 1.  2018.
                                                           Zvjezdari
Click to enlarge  

Stari vjerski običaj zvjezdara i ove godine zahvaljujući pojedinim obiteljima nije zamro u Kalinovcu. Petog siječnja u oči blagdana Sveta tri kralja pojedina djeca su sa ručno izrađenim zvjezdarkama u predvečernjim satima pohodila obiteljske kuće. Dječaci koji simboliziraju rođenje Isusa, svojim dolaskom u kuće mještana stavljaju domaćine u funkciju darežljivih i mudrih triju kraljeva koji su se poklonili Isusu i darivali ga, i time pridobili njegovo milosrđe.

Danas nažalost radije prigrljujemo strane običaje koji nemaju nikave veze sa našom baštinom, srameći se naših lijepih obićaja roditelja, djedova i baka.

Click to enlarge        
                                                                                                                                           povratak kronika događaja
Kalinovac:  2. 1.  2018.
            Božićno-novogodišnji kulturno umjetnički program u spomen
                                                   Tomislavu Franjiću
Click to enlarge  

U Društvenom domu Kalinovca održan je 2. siječnja božićno-novogodišnji kulturno umjetnički program u spomen pokojnom Tomislavu Franjiću. Četvrtu po redu novogodišnju priredbu organizirala je KU „Tomislav Franjić“ Kalinovac u partnerstvu Društva sv. Luke evanđelista.

U programu su sudjelovali: Kulturna udruga «Tomislav Franjić» - mješoviti pjevački zbor i tamburaški sastav, KUD „Grgur Karlovčan“, Zborovi Župe sv. Luke ev. , Zbor Udruge umirovljenika, Dječji vrtić „Bubamara“, zadruga „Kalina“ O.Š. Ivan Lackovića-Croata, velečasni dr. Yen, te gošće večeri: ŽVS „Đurđevčice“. Crkveni zborovi na toj manifestaciji sudjeluju od samog nastanka, a ove godine prikazali su se preko Velikog i mješovitog crkvenog zbora nizom pjesama pod dirigentskim vodstvom Marine Balala.

Uz mnoge mještane na svečanosti su prisustvovali župnik preč. Mladen Gorupić, zamjenik župana KKŽ Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovca Danijel Zvonar, ravnateljica OŠ ILC Mirjana Bazijanec, tajnik Apostolske nuncijature u Tajlandu, domaći sin vlč. Dario Paviša i njegov prijatelj tajnik Apostolske nuncijature u Sri Lanci, vlč. dr. Juan Maria Chun Yean Choongte, te mnogi predstavnici društvenih i vjerskih organizacija.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge  
                                                                                                                                             povratak kronika događaja
 
Kalinovac:  31. 12.  2017.
        Sv. misa zahvalnica za 2017. godinu i statistika župne zajednice
Click to enlarge   Click to enlarge

 

 

U nedjelju 31. prosinca na dan Svete Obitelji,  Silvestrova ili Stare godine, u župnoj crkvi održane su dvije sv. mise Zahvalnice za završenu 2017. godinu. Svetu misu predvodio je župnik preč. Mladen Gorupić, a uveličao je starim liturgijskim tradicionalnim božićnim pjesmama veliki crkveni zbor u pratnji Marine Balala na orguljama. Po tradiciji rimokatolika i župe, otpjevana je duhovna pjesma trijumfa, radosti, slave i zahvale Bogu "Tebe Boga hvalimo".

Po tradiciji župnik je iznio statistiku župne zajednice. Ove godine u župi je kršteno 13 osoba, od toga 12 iz Kalinovca. Vjenčana su 7 para, od kojih su samo dva  para nastavila živjeti u župi. Umrlo je 30 osoba. Osim poražavajuće razlike nataliteta i mortaliteta, župa gubi mlade njihovim odlaskom za zaposlenjem u gradove i strane države.

                                                                                                                                             povratak kronika događaja
Kalinovac:  26. 12.  2017.
                                           Obilježen blagdan svetog Stjepana
Click to enlarge   Click to enlarge  
 
Click to enlarge

S dva misna slavlja u Kalinovcu i jednim u Molvicama obilježen je blagdan sv. Stjepana. Jutarnje koncelebrirano misno slavlje predovio je vlč. Dario u suslavlju našeg župnika Mladena.

To je ujedno bio i početak blagoslova obitelji u Kalinovcu.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge  
                                                                                                                                          povratak kronika događaja
Kalinovac:  25. 12.  2017.
                                                          Božić
Click to enlarge  

Prigodnim dječjim programom učenika OŠ ILC Kalinovac, blagoslovom djece, euharistijskim slavljima i darivanjem djece u župnoj crkvi, proslavljen je Božić u Kalinovcu. Prije misnog slavlja izveden je program osnovnoškolske djece nižih razreda pod mentorstvom vjeroučiteljice Viktorije Hrženjak. Predvoditelj misnog slavlja bio je vlč. dr. Dario Paviša u suslavlju našeg župnika Mladena Gorupića. Na kraju misnog slavlja župnik je blagoslovio djecu te ih darivao božićnim poklonima.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
                                                                                                                                          povratak kronika događaja
Kalinovac:  24. 12.  2017.
                                                        Na sv. misi Polnoćki
Click to enlarge  

U ponoć na Badnjak u župnoj crkvi održana je  tradicionalna sveta misa Polnoćka. U suslavlju našeg župnika predvoditelj misnog slavlja  bio je naš domaći sin vlč. dr. Dario Paviša u službi  tajnika Apostolske nuncijature u Tajlandu. Euharistijsko slavlje uveličali su sa tradicionalnim božićnim pjesmama mješoviti župni zbor pod vodstvom voditeljice zbora Marine Balala.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge      
                                                                                                                                           povratak kronika događaja
Kalinovac:  24. 12.  2017.
                                                           Žive jaslice
Click to enlarge  

U subotu na Badnjak u centralnom parku Kalinovca uz pjesmu i igrokaz uprizoren je prikaz „živih jaslica“. Organizatori, a i sudionici ove manifestacije bili su vrijedni članovi Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac. Okupljeni mještani mogli su ćuti božićne narodne pjesme i vidjeti prizore betlehemske štalice, rođenje maloga Isusa te dolazak triju kraljeva. Scenski prikaz izvela je udrugina Mala dramska scena, a božićne pjesme mješoviti pjevački zbor. Za nabavu kostima i rekvizita pobrinulo se Društvo sv. Luke. Prije nastupa članova udruge, prisutnima se obratio načelnik općineKalinovca Danijel Zvonar.

Okupljeni mališani posebice su uživali gledajući domaće životinje – kozliće i ponija koji su bili  postavljeni uz same jaslice te su im pripale velike simpatije ne samo djece već i odraslih.
Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem i kuhanim vinom koje su pripremile vrijedne članice Udruge žena „Kalnovčice“.
Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti već u petak, 30. prosinca 2017. u parku centra Kalinovac s početkom u 18,00 sati.
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge  
                                                                                                                                           povratak kronika događaja
Kalinovac:  3. 12.  2017.
                                     Humanitarna akcija prodaje kolača
Click to enlarge  

U nedjelju 03. prosinca Društvo Svetog Luke iz Kalinovca  imali su akciju prodaje kolača. Prihod od prodaje namijenjen je dijelom za poklone za Sv. Nikolu, a ostatak za pomoć potrebitima i bolesnima naše župe koje ćemo obići na 3. nedjelju adventa. U pečenju kolača za ovu akciju sudjelovali su: roditelji školske djece, članovi Društva Svetog Luke -  Caritasa, Marijine legije i naš župnik. U ime Društva Svetog Luke veliko hvala svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj akciji te svojim doprinosom pomogli onima kojima je najpotrebnije. Posebno hvala našem župniku Mladenu Gorupiću koji nas uvijek podržava i svojom digankom sudjeluje u svim našim akcijama.

                                                                                                                          povratak kronika događaja
Kalinovac:  3. 12.  2017.
                                                           Sveti Nikola
Click to enlarge  

Članovi Društva sv. Luke organizirali su 3. prosinca u župnoj crkvi podjelu darova povodom blagdana sv. Nikole. Na svečanosti podjele darova sv. misu predvodio je župnik Mladen Gorupić, a doček su vodile voditeljica Društva sv. Luke Ljubica Račan i vjeroučiteljica Viktorija Hrženjak. Svečanost dočeka uveličala su vjeronaučna djeca pod mentorstvom Viktorije Hrženjak. Nakon programa u crkvu je došao sveti Nikola kojeg je obnašao Slavko Matica, član župnog zbora. Za ovu podjelu darova, Društvo sv. Luke, evanđelista osigurali su 195 poklona za svu djecu s područja općine Kalinovac od navršene 1 do 14 godine starosti. Pokloni su financirani novcem iz projekta podjele darovana djeci na blagdan Sv. Nikoli poslanog Opčini Kalinovac i pečenjem kolača roditelja vjeronaučne djece.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
                                                                                                                          povratak kronika događaja   
NAJAVA: 03. 12. (nedjelja)
                                          AKCIJA PRODAJE KOLAČA

U nedjelju 03.12.2017. Društvo Svetog Luke imat će akciju prodaje kolača. Prihod od prodaje namijenit će se za pomoć našim starijim, bolesnim i potrebitim župljanima koje planiramo obići u vrijeme adventa. S toga molim sve članove Caritasa, Društva Svetog Luke, Marijine legije, članove zborova, župne vijećnike i sve ostale župljane koji niste u ni jednom crkvenom društvu, da nam pomognete u ovoj našoj akciji na način da ispečete barem 1 vrstu kolača, a može i više i iste donesete 02.12.2017. godine (subota) u 17:30 h u dvoranu župnog dvora. Također molim sve one koji mogu ostati, da ostanu i pomognu u pakiranju kolača. Nadam se da ćete prepoznati ovu našu akciju kao jedno humano djelo i da ćete se odazvati u što većem broju.

Unaprijed hvala svima koji će sudjelovati.
DOPIS: Ljubica Račan
                                                                                                                           povratak kronika događaja              
Kalinovac:  15. 11.  2017.
                          Obilježena 8. godišnjica posvete župne crkve
Click to enlarge  

U srijedu 15. studenog  kalinovačka župa proslavila je 8. obljetnicu posvete župne crkve. Misna slavlja predvodio je prečasni Mladen Gorupić, župnik župe Kalinovac. Misno slavlje liturgijskim pjesmama pratio je veliki crkveni zbor u pratnji na orguljama voditeljice zbora Marine Balala.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge    
                                                                                                                                                povratak kronika događaja
PRETHODNE VIJESTI 2017. GOD. POSTAVLJENE SU NA LINK AKTIVNOSTI 2017.
 
PROTEKLE AKTIVNOSTI PREBAČENE PO GODINAMA
 
Aktivnosti 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. 2010 2011. 2012 2013. 2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
  početak stranice